Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 20 Μαρτίου, 2015

Ο Δήμος Ερέτριας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»


 

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμμεριζόμενοι παγκόσμια πρωτοβουλία της οργάνωσης WWF (World Wildlife Fund), θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή για μια «καλύτερη ζωή» στον πολύτιμο πλανήτη μας. Κι αυτό με μια απλή πράξη: κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Ο Δήμος Ερέτριας θα συμμετάσχει ενεργά στη συμβολική αυτή δράση «Ώρα της Γης» («Earth Hour»), που αποτελεί την –κάθε χρόνο και- μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία της ανθρωπότητας, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα στο Δημαρχείο.

Μικρές ενεργειακά «πράσινες» αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Ας αναλογιστούμε ο καθείς την ευθύνη του. Ας δράσουμε συμμετοχικά. Ας συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.

Ο Δήμος Ερέτριας, στο μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ενσωματώνει πρακτικές που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας (όπως ο εν εξελίξει τηλεέλεγχος του δικτύου ύδρευσης και η προς συμβασιοποίηση αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονους υψηλής ενεργειακής απόδοσης) και μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων (όπως η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης με εγκαταστάσεις επεξεργασίας των αστικών λυμάτων).

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας, να συμμετάσχουν επίσης στη συμβολική αυτή δράση. Δηλώνοντας την ατομική συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα http://www.kalyterizoi.gr.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: