Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | Οκτώβριος 8, 2014

Βασίλειος Βελέντζας – Συντήρηση και Ανταλλακτικά του Δήμου Ερέτριας (έτη 2008 – 2014)


H γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια, αλλά ο “Καίσαρας” θα πρέπει να ενδιαφέρεται και για τις οικονομικές επιβαρύνσεις των πολιτών! Στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η δημοτική αρχή, οφείλει, για λόγους ηθικής τάξης, να είναι πολύ φειδωλή στις δαπάνες που πραγματοποιεί σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που στηρίζονται σε έσοδα από την απευθείας φορολόγηση των δημοτών μας. Ένας τομέας που απορροφά πολλά από τα έσοδα από τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη, εκτός από τα καύσιμα, είναι και ο τομέας των ανταλλακτικών και της συντήρησης των οχημάτων του Δήμου.

Σας παρουσιάζω ένα πίνακα με τα ποσά που δαπανήθηκαν για τα ανταλλακτικά και τη συντήρηση των οχημάτων, των Καποδιστριακών δήμων Ερέτριας και Αμαρυνθίων από το 2008 έως το 2010 και του Καλλικρατικού δήμου Ερέτριας το χρονικό διάστημα 2011 – 2014.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι το σύνολο των δαπανών του Καλλικρατικού δήμου Ερέτριας, 212.007,31 € την τριετία 2011 – 2013, είναι κατά πολύ μικρότερο από τις δαπάνες  του Καποδιστριακού δήμου της Ερέτριας μόνο, την αντίστοιχη τριετία 2008-2010, οι οποίες ανέρχονται στις 270.492,90 €! Αν προσθέσουμε δε και τις δαπάνες του πρώην δήμου Αμαρυνθίων, το ποσό αυτό εκτοξεύεται στις 427.513,07 €, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο!

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι το 2008 δαπανήθηκαν μόνο στην Ερέτρια 163.164,37 € για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά των οχημάτων. Ενώ το 2013 για ολόκληρο τον Καλλικρατικό  δήμο Ερέτριας για τους ίδιους λόγους, μόλις 62.574,11 ευρώ. Εάν επιχειρούσαμε μια πιο λεπτομερή ανάλυση τιμολογίων ανά προμηθευτή και ανά έτος, ίσως να οδηγούμασταν και σε άλλα συμπεράσματα, αλλά προς το παρόν μια απλή σύγκριση των συνολικών δαπανών είναι αρκετή για να μας δώσει ξεκάθαρη εικόνα. Τα συμπεράσματα εύκολα! Ιδιαίτερα στου γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα!

Βασίλειος Βελέντζας

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: