Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | Μαΐου 24, 2014

Διαψεύδει ο Βελέντζας για τα δημοτικά τέλη, ο Ραγιάς επιμένει και παραθέτει στοιχεία!


Σαλος έχει προκληθεί με προηγούμενο δημοσιευμα της Evia-press.gr οπου παραθέσαμε την μαρτυρία του πρωην Αντιδήμαρχου ποιότητας ζωής Χρήστου Ραγιά οτι ο Βελέντζας θέλει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη προσεχώς.

Ακολούθησε η διάψευση Βελέντζα στα μέσα την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω και η διαψευση της διάψευσης του Βελέντζα απο τον Κο Χρήστο Ραγιά καί μαλιστα με πλήρη στοιχεία.

Διαβάστε εδώ την “διάψευση” του Βελέντζα.

 

Διαβάστε και την δήλωση του κου Ραγιά παρακάτω αλλά και την απόφαση της επιτροπής μαζί με την εισήγηση η οποία ειναι υπογραμμισμένη με κίτρινο και εκθέτει τον Κο Βελέντζα:

ραγιάς

“Σχετικά με το νέο δελτίο τύπου της δημιουργικής ένωσης πολιτών στο οποίο αναφέρεται ότι “…..ουδέποτε υπήρχε σκέψη να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας”, και σε σχέση με την αξιοπιστία μου και προς επιβεβαίωση των όσων έχω αναφέρει στην προσωπική μου σελίδα του F/B, και επειδή ελάχιστοι θα αφιερώσουν χρόνο στο να διαβάσουν την εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή, θα επισημάνω τα σημεία που επιβεβαιώνουν τα όσα έχω γράψει εως σήμερα και τα οποία είναι δυνατόν να τα επαληθεύσουν και οι παρευρισκόμενοι στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος :

Στον αριθμό της απόφασης 94/2013 της οικονομικής επιτροπής, με ΑΔΑ: ΒΛ0ΝΩΡ9-4ΛΟ ανάγραφονται :

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 1. Βελέντζας Βασίλειος,(Πρόεδρος) 2. Παπαγγελή Μαρία,(Αντιπρόεδρος) 3. Καραμπέτσου Σοφία, τακτικό μέλος 4 . Γαρέφαλος Κωνσταντίνος, τακτικό μέλος 5 . Ραγιάς Χρήστος, τακτικό μέλος 6. Λάμπρου Ιωάννης, τακτικό μέλος
ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Μεταξάς Νικόλαος, τακτικό μέλος
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η υπάλληλος του Δήμου Σαραντίδου Ελευθερία για την τήρηση των πρακτικών.

….Θέμα4o(Η.Δ): «Εισήγηση Καθορισμού των τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014» προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγούμενος το 4ο θέμα (Η.Δ) ημερησίας διάταξης, παρουσίασε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την Εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, Παρακαλούμε όπως εισηγηθείτε στο Δ.Σ. να παρθεί απόφαση που αφορά Καθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014 για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού καθώς και άλλης δαπάνης από πάγια παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα διότι λαμβάνοντας υπόψη: ….

……Οι συνολικές δαπάνες μέχρι τέλος 2014 υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 2.141.085.20 € άρα υπολείπονται 519.217.30 € ή ποσοστό 35% προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού .

Επομένως η αναπροσαρμογή των συντελεστών με αύξηση ποσοστού 35% των τελών καθαριότητας και ειδικού φόρου ηλεκτρ/νων χώρων θα είναι ως εξής:

Για τον ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
1)Για οικίες από 1,07 € το τ.μ. σε 1,18. € ανα τ.μ. το χρόνο .

2)Για στεγασμένους χωρους καταστημάτων και ξενοδοχείων κλπ από 1,43 € το τ.μ. σε 2,85 € το τ.μ. το χρόνο .

Για την κοινότητα ΣΕΤΤΑ 1) Για οικίες από 0,75 € το τ.μ σε 0,80 ανά τ.μ το χρόνο

2) Για καταστήματα από 0,75 € το τ.μ σε 0,80 ανά τ.μ το χρόνο……..

Σχόλιο
Από τα παραπάνω προκύπτει σαφέστατα ότι ο Δήμαρχος, ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, ανέγνωσε την πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας στην οποία προβλέπονταν ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, όπως τις έχω αναφέρει και όπως αναγράφονται στην πιο πάνω εισήγηση.
Αναρωτιέμαι όμως, η οικονομική υπηρεσία δεν καθοδηγείται από τους υπεύθυνους αιρετούς, το Δήμαρχο και το τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο οικονομικών θεμάτων πριν έρθει η εισήγηση της υπηρεσίας στην οικονομική επιτροπή?
Σχεδιάζει από μόνη της η οικονομική υπηρεσία, χωρίς πυξίδα και προτείνει αυξήσεις που έχουν ΚΟΡΥΦΑΙΟ αντίκτυπο στους πολίτες και σαφή πολιτική κατεύθυνση?
ή μήπως ο σκοπός ήταν να μετατεθούν οι ευθύνες και να τις χρεωθούν οι υπάλληλοι οι οποίοι έκαναν κακή εισήγηση για να περάσουν οι αυξήσεις?.
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η οικονομική υπηρεσία ανεξέλεγκτα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση, έστω, με το Δήμαρχο ή τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο οικονομικών θεμάτων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ απο ΜΟΝΗ της να εισηγηθεί τον ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ των δημοτικών τελών στα καταστήματα από 1.43 σε 2.85 Ευρώ/τ.μ., Την ΑΥΞΗΣΗ για τις κατοικίες από 1.07 σε 1.18 Ε/τ.μ. και για τη Σέτα να συνεχίσει την επιδότηση και να προτείνει ΑΥΞΗΣΗ από 0.75 σε 0.80 Ευρώ/τ.μ. για να καλύψει το έλλειμμα των 519.217.30 €.
Μου είναι αδιανόητο λοιπόν να πιστέψω ότι από μόνη της και χωρίς καθοδήγηση η οικονομική υπηρεσία αποφάσισε τον διπλασιασμό των δημοτικών τελών στα καταστήματα και την μικρότερη αύξηση στις κατοικίες. Είχε λόγο να το κάνει? Εκτιμώ ότι το πιο εύκολο και απλό για την υπηρεσία θα ήταν η ισοκατανομή παντού των προτεινόμενων αυξήσεων. Και βέβαια αύξηση των δημοτικών τελών στα καταστήματα που σήμερα είναι κενά και ανοίκιαστα και που η οικονομική δραστηριότητα είναι μηδενική. Ποια η πολιτική καθοδήγηση?
Που να το πει κανείς και ποιος να το πιστέψει.
Αυτή την εισήγηση διάβασε ο Δήμαρχος, ο οποίος τουλάχιστον θα έπρεπε να ήταν ενημερωμένος για τα γραφόμενα της από πριν και μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο που είναι αρμόδιος για τα οικονομικά, να είχε προτείνει στους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας πως ακριβώς θα αντιμετωπιστεί το πραγματικά δύσκολο αυτό θέμα, ώστε να το μελετούσε η οικονομική υπηρεσία και μετά να ερχόταν ως εμπεριστατωμένη εισήγηση στην οικονομική επιτροπή.

Ακούγοντας λοιπόν την τραγική αυτή εισήγηση, που την διάβασε ο Δήμαρχος και που πρότεινε ΑΥΞΗΣΕΙΣ, και που προφανώς δεν έκανε τίποτα? για να καθοδηγήσει την οικονομική υπηρεσία πιο πριν ώστε να μην έρθει τέτοια εισήγηση, ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ ΑΜΕΣΑ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ και πρότεινα ισοδύναμα μέτρα, όπως και τα άλλα μέλη της επιτροπής ακολούθως, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις. Ευτυχώς μετά την διαλογική συζήτηση δεν πέρασαν οι προτεινόμενες αυξήσεις.

Απέδειξα τελικά, και πιστεύω ότι έγινε κατανοητό ότι δεν πείθει το συγκεκριμένο δελτίο τύπου ότι δεν υπήρχε σκέψη για αύξηση των δημοτικών τελών.

Η καλή πρόθεση για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη,όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου, (αν και από τη διατύπωση δεν υπάρχει η χρονική δέσμευση της πενταετίας, ενώ δεν αναφέρεται ρητά ότι ούτε στις κατοικίες ούτε στα υφιστάμενα καταστήματα-επιχειρήσεις δεν θα υπάρξει αύξηση), μπορεί πλέον να υπάρχει και προκλήθηκε μετά την παρέμβασή μου, αλλά ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις! Πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις, όχι από τους υπαλλήλους, αλλά από αυτούς που είναι δημοτικοί σύμβουλοι και οι οποίοι αποφασίζουν και έχουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους, ώστε να υλοποιηθούν αποτελεσματικές ενέργειες και ικανές δράσεις για το έλλειμμα που υπάρχει, πριν να είναι αργά. Διαφορετικά θα μπούμε σε επιτήρηση και τελικά θα μας επιβληθούν άνωθεν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.”

 

Πηγή:  ΕύβοιαPress.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: