Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | Μαΐου 5, 2014

Εκλογές Συλλόγου Ενεργών Πολιτών “Η Μέδουσα” 2014


Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών “Η Μέδουσα” που έλαβε χώρα την Τετάρτη 30/04/2014 ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών του Συλλόγου η:

Παρασκευή 9/05/2014

ώρα 19:00 έως 22:00 μ.μ

Χώρος: Έδρα του Συλλόγου –  Αποστόλη 22  Ερέτρια.

 

Με βάση το Άρθρο 17. Εκλογή Αιρετών Μελών του Συλλόγου

1. Όσοι επιθυμούν να εκλεγούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσα σε προθεσμία που ορίζεται από την Γενική Συνέλευση υπό τον όρο να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς  τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις θα κατατεθούν έως και την

Δευτέρα 5/5/2014

19:00 – 21:00

Έδρα Συλλόγου : Αποστόλη 22 Ερέτρια

2. Η αίτηση υποψηφιότητας που υποβάλλεται μόνο από τακτικά μέλη πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου που να δηλώνει σε αυτή ότι έχει Ελληνική ιθαγένεια, δεν τελεί σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ότι δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή βαρύ πλημμέλημα, που σχετίζεται με την δραστηριότητα που αναφέρεται στο Καταστατικό  αυτό.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν:

Άρθρο 12: Διοικητικό Συμβούλιο

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη. Τα τακτικά μέλη αποτελούν οι Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας και Σύμβουλος.
 • Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται με διετή θητεία από τη Γενική Συνέλευση.
 • Το νεοεκλεγμένο  Διοικητικό Συμβούλιο εντός οκτώ ημερών από της εκλογής του συνέρχεται υποχρεωτικά υπό την προεδρία εκείνου, που έλαβε τις περισσότερες ψήφους και εκλέγει με φανερή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γραμματέα, τον Ταμία και τον Σύμβουλο.
 • Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσότερων εκλεγέντων διενεργείται κλήρωση από την εφορευτική επιτροπή κατά την ανακήρυξή τους.
 • Η θητεία των μελών παύει με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και με τη λήξη της περιόδου για την οποία εκλέχτηκαν.
 • Δικαίωμα εκλογής στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη, τα οποία έχουν εγγραφεί στον σύλλογο έως και την Τετάρτη 30/04/2014 (Εσωτερικός Κανονισμός Γενικής Συνελεύσεως που αφορά στις εκλογές της Παρασκευής 9/5/2014)
 • Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα μέλη του συλλόγου που έχουν εγγραφεί στον σύλλογο έως και την Τετάρτη 30/04/2014  (Εσωτερικός Κανονισμός Γενικής Συνελεύσεως που αφορά στις εκλογές της Παρασκευής 9/5/2014)  και με την προϋπόθεση να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σύλλογο.

Άρθρο 18. Ελεγκτική Επιτροπή

 • Η ελεγκτική Επιτροπή εποπτεύει για την καλή διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου.
 • Λαμβάνει γνώση όλων των παραστατικών και των βιβλίων.
 • Έχει το δικαίωμα να απευθύνει πρόσκληση ελέγχου των οικονομικών στην οποία το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να ανταποκριθεί.
 • Συνέρχεται τακτικά κάθε τρεις μήνες και υποβάλλει έγγραφες παρατηρήσεις.
 • Η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι αναγκαία για την εκλογική και απολογιστική Γενική Συνέλευση.
 • Η ελεγκτική επιτροπή εκλέγεται από την γενική συνέλευση των μελών μαζί με το διοικητικό συμβούλιο και αποτελείται από τρία τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά.
 • Υποχρεωτικά ενεργείται έλεγχος πάντοτε κατά την λήξη του οικονομικού έτους προκειμένου με σχετική έκθεση που ανακοινώνεται στα μέλη του συλλόγου πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον πριν από την σύγκληση της γενικής συνελεύσεως να τεθούν υπόψη του συλλόγου τα πορίσματα.
 • Η ελεγκτική επιτροπή σε περίπτωση διαχειριστικών ανωμαλιών με έγγραφο που απευθύνεται στο διοικητικό συμβούλιο ζητεί την σύγκληση της γενικής συνελεύσεως προκειμένου να θέσει υπόψη της τα πορίσματα. Το διοικητικό συμβούλιο στην περίπτωση αυτή οφείλει να συγκαλέσει γενική συνέλευση εντός είκοσι (20) ημερών.

Μέλη του Συλλόγου που θέλουν να πάρουν μέρος στις εκλογές αλλά κωλύονται να παραστούν κατά την ημερομηνία διεξαγωγής τους, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν με εξουσιοδότηση.

Τέλος οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ενέργεια του συλλόγου που έχει πολιτικά κίνητρα ή κίνητρα που επιδιώκουν συνεργασία με άλλες ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν πολιτικούς σκοπούς, θεωρείται ότι αντίκειται στους σκοπούς του συλλόγου. Για τον λόγο αυτό, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν μέλη που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ευχαριστούμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: