Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | Μαρτίου 12, 2014

Διακήρυξη – Κάλεσμα Υποστήριξης και Συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής υποψήφιου Δημάρχου της Δημοτικής Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας


Αγαπητοί συμπολίτες

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι, το πιο κοντινό στον πολίτη, κέντρο λήψης αποφάσεων, ένας βαθύτατα δημοκρατικός και συγχρόνως συμμετοχικός θεσμός διοίκησης, καθοριστικός παράγοντας της τοπικής καθημερινότητας των πολιτών.

Η χώρα σε καθεστώς υποτέλειας μνημονίων οδήγησαν τον λαό σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.

Ο θεσμός του Καλλικράτη ένα σύστημα διοίκησης συγκεντρωτικό, χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση μνημονιακών πολιτικών και του προγράμματος σταθερότητας που απαιτεί περικοπές. Περικοπές οικονομικών πόρων, απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, πρόσθετες υπηρεσίες αλλά και άρση της δυνατότητας των τοπικών κοινωνιών να αυτοδιοικηθούν, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας.

Γι΄ αυτό και οι προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έχουν κατ΄ εξοχήν πολιτικό χαρακτήρα. Δεν είναι διαδικασία διαδοχής προσώπων που αναπαράγουν σε τοπικό επίπεδο τις ίδιες πολιτικές.

Εκείνο που χρειαζόμαστε στη νέα πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι νέες ιδέες και αντιλήψεις , νέα πρόσωπα άφθαρτα χωρίς ιδιοτέλεια, με όραμα και στρατηγική για τον τόπο και την πατρίδα για προωθήσουν το συλλογικό συμφέρον.

Διαπλοκές, αδιαφάνεια, ικανοποίηση προσωπικών ή πελατειακών συμφερόντων, προχειρότητα στα εκτελούμενα έργα, περιφρόνηση δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου, περιφρόνηση των αναγκών των απλών πολιτών και του περιβάλλοντος ανήκουν στο παρελθόν που μας οδήγησε ως εδώ.
Κάτω απ΄ αυτές τις διαπιστώσεις,

Συμμετέχουμε ενεργά
στη «Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών» – ΔΗ.Κ.Ε.Π
του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας,

με στόχο την δημοκρατική – προοδευτική μεταρρύθμιση ολόκληρης της δομής της τοπικής κοινωνίας και λειτουργίας του Δήμου που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και προωθώντας θέσεις και προτάσεις, που μπορούν να ενώσουν τους πολίτες του δήμου μας, ώστε με τις απαραίτητες ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις, να οδηγήσουν στον τελικό στόχο, την επόμενη δημοτική αρχή.

Καλούμε κινήματα, φορείς, οργανώσεις συλλόγων , νέους και νέες , ενεργούς πολίτες από το πιο δημιουργικό και προοδευτικό φάσμα της κοινωνικής ζωής του δήμου να διαβουλευτούμε ανοιχτά, δημοκρατικά, ακηδεμόνευτα για την συγκρότηση ψηφοδελτίου και την διαμόρφωση δημοτικού προγράμματος άμεσα πραγματοποιήσιμο αλλά και με μελλοντικούς οραματικούς στόχους.

Γνωρίζουμε ότι αυτά θα γίνουν με αγώνες και « ρήξεις» απέναντι στις σημερινές πολιτικές , τα κατεστημένα συμφέροντα , τις παρωχημένες νοοτροπίες , τις μικροϊδιοτέλειες κλπ

Πιστεύουμε όμως ότι με αποφασιστικότητα , ριζοσπαστική τόλμη και καινοτόμες ιδέες μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ας μην χάσουμε αυτή, την μία ευκαιρία, για τον λαό και τον τόπο μας

Ως εκ τούτου, την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 11.00πμ. στο ξενοδοχείο Grand Blue, οι φίλοι και υποστηρικτές της ΔΗ.Κ.Ε.Π. καλούνται να ψηφίσουν δημοκρατικά και ακηδεμόνευτα για το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου που θα ηγηθεί της κίνησης.

Advertisements

Responses

  1. Δεν θα έπρεπε αν ξέρουμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι? Γιατί νομίζω ότι οι υποψήφιοι είναι… ένας?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: