Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 2 Δεκεμβρίου, 2012

Συλλογή Τροφίμων – Συνεχίζεται


Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη δράση συλλογής τροφίμων ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική.

Δημιουργήσαμε πάνω απο 30 κούτες (σακούλες ) οι οποίες περιείχαν είδη πρώτης ανάγκης: γάλα, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, ντοματοπολτό, όσπρια, λάδι, ακόμα και καφέ και μπισκότα.

Εκτός απο τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν και δόθηκαν αμέσως στην Ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας , στην οποία ζητούν καθημερινά βοήθεια για τροφή πάνω απο 50 συμπολίτες μας, τουλάχιστον στα μέλη του συλλόγου μας αλλά και στους ΣΓΚ 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Ερέτριας, γεννήθηκε και πάλι η ελπίδα οτι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, απο την αρχή της Οικονομικής Κρίσης στην χώρα μας!

Το φαινόμενο της φτώχειας μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον μόνο με συλλογικές δράσεις, και με την συμπαράσταση των συμπολιτών μας!

Πραγματικά σας ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, σας ενημερώνουμε πως η δράση συνεχίζεται την  Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, απο τις 8:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ όπου τα τρόφιμα θα δοθούν στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Ευτυχώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…!!!!!

DSCF1233DSCF1238DSCF1224DSCF1230DSCF1240DSCF1231
Η ανάγκη για τροφή δεν εμφανίζεται μόνο τις γιορτές…

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα , και ειδικά τώρα, που τα εργοστάσια κλείνουν ή υπολειτουργούν, που οι θέσεις εργασίας μειώνονται και τα μαγαζιά του Δήμου δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, προσπαθούμε να καθιερώσουμε την συλλογή τροφίμων κάθε εβδομάδα και σε διαφορετικό σχολείο, ώστε η βοήθεια να δίνεται κάθε εβδομάδα για όλο το χρόνο!

Παράλληλα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα βοηθήσουν στην μείωση του Κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων αυτών και την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργά μέλη της κοινωνίας μας!

Να μειώσουμε την “αναπηρία” που νιώθει ένας γονιός που δεν μπορεί να προσφέρει στο παιδί του τα βασικά, την “ακινησία” του νέου που στην ποιο παραγωγική ηλικία της ζωής του μένει άνεργος ή μεταμορφώνεται σε εσωτερικό μετανάστη!

Δεν είναι εύκολο , αλλά η ανταπόκριση σας στην πρώτη κίνηση ήταν τέτοια που μας έδωσε δύναμη να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο…

Πραγματικά σας ευχαριστούμε απο καρδιάς!!!!

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Μέδουσα»

Πηγή: Μέδουσα.wordpress.com


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: