Αναρτήθηκε από: kolspyros | 23 Απριλίου, 2010

Εν κατακλείδι…


Αφού σας παραθέσαμε αυτούσιες τις απαντήσεις τις Κας Δημάρχου και του Κου αντιδημάρχου θεωρούμε σωστό να παραθέσουμε ξεχωριστά τις απόψεις μας. Αρχικά για να είμαστε δίκαιοι αναγνωρίζουμε τον εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας που απαιτεί η διαχείριση ενός πολυδιάστατου δήμου όπως αυτός της Ερέτριας.

Είναι μάλλον επιτακτική η επιβολή συγκεκριμένων αποφάσεων και κανόνων ώστε όλοι μαζί να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η ευημερία και η εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας και των δημοτικών υπηρεσιών. Δυστυχώς κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι τα τελευταία χρονιά της απραγίας και της αδιαφορίας και παρά τις όποιες προσπάθειες των τελευταίων μηνών τα προβλήματα είναι τόσο διωγκομένα που φαντάζουν δυσεπύλητα.

Συγκεκριμένα όμως ως προς τις καταγγελίες περί καύσεως σκουπιδιών στο νησί των ονείρων και επειδή έχουμε προσωπική γνώμη και εμπειρία του θέματος θα θέλαμε να τονίσουμε πως σίγουρα δεν είναι κατάλληλος χώρος το νησί μας, το στολίδι μας για αυτή την εργασία .Μπορεί οι προηγούμενες διοικήσεις και επιλογές να το ναυάγησαν και να μην έχουμε την οικονομική δυνατότητα να το αναστήσουμε όπως του αρμόζει, να το διαφυλάξουμε  και να το προστατεύσουμε όμως δεν μας κοστίζει τίποτα .

Κατακριτέος όμως είναι και ο φορέας που επέτρεψε με νομότυπο τρόπο την πράξη αυτή διότι είμαστε σε πολύ καλή θέση να γνωρίζουμε πως δεν εναποτίθενται και καίγονται μόνο κορμοί, κλαδιά και ξύλα αλλά και υλικά εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον όπως πλαστικά δοχεία, πλαστικές σωλήνες, ακόμη ακόμη συναντήσαμε παλιά ψυγεία έως και ένα ολόκληρο σπασμένο ξύλινο σκάφος σχετικά μεγάλων διαστάσεων ,σάπιο και ποτισμένο από χρονιά σκουριάς λαδιών και πετρελαίου .Όσον αφορά στη χρήση των μέσων της ανακύκλωσης και στους περιορισμένους οικονομικούς πόρους και ανθρωπίνου δυναμικού θεωρούμε πως κάθε ευρώ που επενδύεται στο περιβάλλον μας και κατ’επέκταση στην υγεία μας μας επιστρέφεται στο πολλαπλάσιο και τα οφέλη είναι ανεκτίμητα.

Τέλος είναι αλήθεια πως την περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθησία δεν πρέπει να την απαιτούμε μόνο από τον δήμο αλλά και από τον εαυτό μας ο καθένας, από την καθημερινότητα μας από το σπίτι μας, από την εργασία μας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: